Vol trots presenteren wij u ons ongelooflijk assortiment wijnen, bieren, whisky, cognac en nog veel meer.

Deze site is nog in aanbouw, binnenkort leest u hier meer over al onze producten. Kom dus snel terug.

 

Voordat er een nieuwe wijn aan ons assortiment toegevoegd wordt proeven wij deze uitgebreid door om zo te bepalen of de prijs-kwaliteit aan onze verwachting voldoet. Naast het feit dat wij kieskeurig zijn willen we ook voor u verrassend uit de hoek komen. Graag helpen wij u bij het uitzoeken van het juiste glas wijn voor het moment dat u het wilt drinken. Hieronder een greep uit de wijnhuizen van ons assortiment.

 
Schermafbeelding 2017-10-23 om 20.49.11.png

Toso

Ruim honderd jaar geleden zijn de wijnkelders van de familie Toso verhuisd van de Asti omgeving naar de Santo Stefano Belbo. Op deze manier ging het wijnhuis van de heuvels waar de Barbera druif de overhand heeft naar een andere heuvelachtige omgeving waar de Muscat druif de belangrijkste druif is. Langzaam maar zeker zijn de belangrijkste wijnen de Moscato d’Asti en Asti Spumante geworden. In de tussentijd heeft de ontwikkeling niet stil gestaan en hebben ze bij Toso de meest nieuwe productie lijnen staan. Naast de 2 eerder genoemde wijnen hebben wij in de winkel de hele serie staan die ze op dit moment produceren. Of u nu wilt genieten van een Barbera d’Asti of een mooie Barolo, met het wijnhuis Toso heeft u altijd een wijn in huis voor ieder moment.

DSC_0295.JPG

Chili

Onze huiswijn komt uit Chili en wel van het wijngoed Vina San Esteban. Van deze wijnmakers hebben we diverse lijnen. De instapper van hen is onze Casa del Valle. Speciaal voor de Nederlandse importeur is deze wijn gemaakt en wordt exclusief in Nederland geleverd. Naast de basis Casa del Valle hebben we ook nog de Rio Alto en In Situ. Van een eenvoudige jonge chardonnay tot een houtgelagerde, voor alle varianten kunt u bij dit wijnhuis een wijn vinden die bij uw smaak past.

Overige

Naast deze 2 genoemde wijnhuizen hebben wij wijn uit diverse windstreken. Of u nu een wijn uit de klassieke landen wilt hebben of vanuit de nieuwe wereld, wij kunnen u voorzien in de wijn die past bij het moment waarvoor u deze koopt. Zo hebben wij uit de Nieuwe wereld wijnen uit Uruguay. 

In onze winkels hebben we ruim aandacht voor whisky. Met ongeveer 400 soorten whisky(e)y’s op voorraad staat er altijd wel 1 tussen. Wilt u op de hoogte blijven van onze whisky aanbiedingen en proeverijen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen aan schagen@caveduvin.nl of uitgeest@caveduvin.nl.

Firean_highres.jpg

Blend Whisky

Blend whisky is een combinatie van grain whisky met single malt whisky. Binnen de Blend is er een grote diversiteit aan kwaliteiten. Zo kunt u voor een voordelige whisky gaan als Aberdour Piper of al voor een iets duurdere Johny Walker. Maar wist u dat wij zeer hoogwaardige blend whisky’s in ons assortiment hebben. Voorbeelden hiervan zijn Chivas Regal, Thompson blend whisky welke op een sauternes vat heeft gelegen, of de Whisky by X welke body blended is.

balvenie-doublewood-12-year-old-20cl-whisky.jpg

The Balvenie Double Wood

 

1 van de vele single malt whisky's die wij in ons assortiment hebben

 

Single Malt

Single Malt betekent dat de whisky van 1 distilleerderij vandaan komt en gemaakt is van gerst. De whisky wordt via de pott still methode gestookt en daarna op vaten gelegd. Afhankelijk van distilleerderij kan het veel verschillen welke vaten ze gebruiken. Veelal worden oude Bourbon vaten gebruikt in verband met de lage aanschaf prijs. Elk gebied in Schotland heeft zijn eigen specifieke smaak karakter. 

mortlach-12-year-old-2005-cask-11798-clan-denny-douglas-laing-whisky.jpg

We hebben nieuwe zending binnen gekregen. Zie laatste nieuws voor het overzicht van alle distilleerderijen

Single Cask

Single Cask is een whisky die van 1 distilleerderij vandaag komt en uit 1 vat. Single Casks worden altijd non chill filterred en niet gekleurd. Bij whisky is het toegestaan om een donkerdere kleur te geven aan de whisky door het toevoegen van een caramel oplossing. Wij hebben in het assortiment Clan Denny en Douglas of Drumlanrig als single malt, single cask. Er staan nog een paar hele mooie pareltjes tussen die u niet snel bij een andere winkel tegen zult komen. 

Cognac is een destillaat van druiven. Om Cognac op de fles te mogen zetten moet het destillaat geproduceerd zijn in de Cognac regio.

Grand Breuil

Onze huis Cognac is de serie van Grand Breuil. Wij hebben van hen een V.S., V.S.O.P. en een X.O. De cognac wordt geproduceerd door Tessendier & Fils. 

DSC_0177.JPG
GB-VS-btle-etui-700ml.jpg

Bieren

Wij zijn gespecialiseerd in regionale brouwerijen en hebben elke maand een bier van de maand aktie!!

Regionaal Bier

  • Jopenbier uit Haarlem

  • Dampegheest uit Limmen

  • Scaegerbieren uit Schagen

  • Texels bier van Texel

  • Sanct Aderberti uit Egmond

  • Uitgeester Engeltje, Uitgeester Duiveltje en Uitgeester Leeuw witbier allen uit Uitgeest